Kennis maken met deel 2a

Connect klanken en letters

Spellen met specht, deel 2A, wordt geleverd in 2 mooi bedrukte multomappen. De 720 pagina’s van deel 2A zijn verdeeld over 2 mappen. De eerste map (350 pagina’s) bevat een handleiding (19 pagina’s), 9 pagina’s met praktisch bruikbare en aantrekkelijke bijlagen voor de kinderen en de oefenstof voor de medeklinkers. De 2de map (pagina 351 – 720) bevat de oefenstof voor de klinkers (korte klanken, lange klanken meer meerklinkers).

De oefenstof voor alle letters bestaat uit dezelfde onderdelen. Er kan twee weken geoefend worden met een letter, de eerste week wordt dan niveau 1 behandeld en de tweede week de oefenstof van niveau 2. Er zijn ook kinderen die na een week oefenen met dezelfde letter, de doelletter beheersen. Dan heeft de begeleider de keuze uit d oefeningen van niveau 1 of 2.

De leesteksten zijn aantrekkelijk en kleurrijk vorm gegeven. Om alle kinderen te kunnen laten oefenen met de stof, zijn de verhaaltjes achterin de map weergegeven zonder afbeeldingen, dus alleen tekst.

Alle letters van de woorden van de connect-spelletjes hebben de kleurcodering gekregen, er worden dezelfde kleuren gebruikt als in deel 3, de gecombineerde lees- en spellingsbegeleiding.

Een week oefenen bestaat uit het lezen van vier verhaaltjes. Bij ieder verhaaltje is een spelletje opgenomen. Dit spelletje bevat een connectrijtje. Minimaal twee woorden van het connectrijtje staan in de tekst. De stappen van de instructie staan op alle spelletjes vermeld. Zo kunnen thuis ook alle stappen van connect worden uitgevoerd.

Om het Spel van specht te kunnen spelen, zijn de letterkaarten van alle 43 klank-lettercombinaties toegevoegd. Het zijn 3 stevige kartonnen, A4. Deze materialen kunnen ook apart bijbesteld worden, zodat alle kinderen ook thuis met een eigen Spechtenspel kunnen werken.

Bestellen